2. Térségi műhelyfoglalkozás

2013. 04. 03

Fórum a természetes gyógymódokról, az egészségmegőrző táplálkozásról a kneipp-i tanok jegyében; és közös ötletelés az egészségmegőrzés- és egészségturizmus lehetőségiről a Hegyháton.

Üdvözöljük Önt a Kneipp-Lounge-ban!

2012. 06. 12

Végre megérkezett a meleg és a napsütés, amely mindenkit vonz a szabadba. Ez a leginkább megfelelőbb pillanat a kellemes zenéhez és egy pihentető estéhez a szabad ég alatt. 

Hogyan válhat egy módszer márkává?

2011. 12. 19

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó...


Magyarországi Kneipp Szövetség

A Kneipp Szövetség célja az egészségügy támogatása, Sebastian Kneipp, egészséges életmódról vallott tanításának magyarországi befogadása és minél szélesebb körben történő népszerűsítése. Ennek érdekében a lakosság egészségügyi képzésének támogatása, az egészségügyi ellátás kiszélesítése, a gyermekek és fiatalok egészséges nevelésének támogatása, és a lakosság környezetbarát gondolkodásának megerősítése, továbbá Sebastian Kneipp emlékének ápolása.
A Magyarországi Kneipp Szövetség céljait tag-egyesületein keresztül Vasvári-, Sárvári- Büki- Kneipp Egyesületekkel együtt valósítja meg. Rendszeresen szervez képzéseket és egyéb szakmai programokat, továbbá részt vesz a nemzetközi KNEIPP hálózat munkájában, kapcsolatot tart német és osztrák szervezetekkel.

Az egyesület rendelkezik mindazon szakmai tudással és kapcsolatrendszerrel, amely szükséges a projektben tervezett módszertani fejlesztési-, képzés-szervezési- feladatainak elvégzéséhez, valamint a szakmai rendezvények megtartásához.