2. Térségi műhelyfoglalkozás

2013. 04. 03

Fórum a természetes gyógymódokról, az egészségmegőrző táplálkozásról a kneipp-i tanok jegyében; és közös ötletelés az egészségmegőrzés- és egészségturizmus lehetőségiről a Hegyháton.

Üdvözöljük Önt a Kneipp-Lounge-ban!

2012. 06. 12

Végre megérkezett a meleg és a napsütés, amely mindenkit vonz a szabadba. Ez a leginkább megfelelőbb pillanat a kellemes zenéhez és egy pihentető estéhez a szabad ég alatt. 

Hogyan válhat egy módszer márkává?

2011. 12. 19

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó...


Kneipp Landesverband Steiermark

A Landesverband Steiermark des Österr. Kneippbundes a steiermarki tartományi egészégügyi tanács szakmai osztályával közösen tevékenykedik, és közel 42 Kneipp Aktiv Klubot működtet. 2003-ban fejezték be egy nagy projekt bonyolítását 13 településsel a középső Feistrizt-völgyben, Kneipp-Aktiv Park néven. A Természetgyógyászok Európai Szövetségével, a bad wörishofeni Sebastian Kneipp Intézettel közösen Unteralgauban létrehozták az első nemzetközi úgynevezett Kneipp nemzetközi hálózatot. A szervezet az egészséggondozási projekteken és a szakértőkkel való együttműködésen keresztül magasfokú kompetenciára tett szert szakterületén belül. A jelen projekt keretében ezen szakmai tapasztalatokkal járulnak hozzá elméletileg, szervezésileg és szakmailag a bilaterális közös munkához, amelyben a 13 Feistrizt-völgyi településhez hasonlóan 13 Vasvár környéki településen kezdődnek meg a Kneipp-fejlesztések.