2. Térségi műhelyfoglalkozás

2013. 04. 03

Fórum a természetes gyógymódokról, az egészségmegőrző táplálkozásról a kneipp-i tanok jegyében; és közös ötletelés az egészségmegőrzés- és egészségturizmus lehetőségiről a Hegyháton.

Üdvözöljük Önt a Kneipp-Lounge-ban!

2012. 06. 12

Végre megérkezett a meleg és a napsütés, amely mindenkit vonz a szabadba. Ez a leginkább megfelelőbb pillanat a kellemes zenéhez és egy pihentető estéhez a szabad ég alatt. 

Hogyan válhat egy módszer márkává?

2011. 12. 19

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó...


Mittleres Feistritztal bemutatása

A Feistritz folyó völgyének középső szakaszán, Weiz, Hartberg és Gleisdorf települések vonzáskörzetének határán, 2004-ben - Steiermark tartomány támogatásával - 13 település együttműködésével Ausztriában és Európában is egyedülálló Kneipp Aktiv Park létesült. A művészi módon kialakított létesítmények arra szolgálnak, hogy kellemes környezetben, játékos formában tegyünk egészségünkért.

A régió természeti kincseire alapozva a vendégek 13 településen vehetnek igénybe Kneipp szolgáltatásokat (8. táblázat részletesen is bemutatja ezeket a helyszíneket). A családok egyedi módon kialakított Kneipp létesítményeket ismerhetnek meg, a Kneipp tanok elsajátítása révén pedig megőrizhetik egészségüket, vitalitásukat.

A régió turisztikai különlegességei közé tartozik Feistritz állat- és növényvilága, valamint gasztronómiai lehetőségei.

A célcsoportoknak számos ajánlatot kínál a térség, legyen az akár egy hétvége, vagy egy hosszabb üdülés természetes vagy igényes környezetben - üdülési, túrázó, természetjáró vagy kerékpáros ajánlat formájában.