2. Térségi műhelyfoglalkozás

2013. 04. 03

Fórum a természetes gyógymódokról, az egészségmegőrző táplálkozásról a kneipp-i tanok jegyében; és közös ötletelés az egészségmegőrzés- és egészségturizmus lehetőségiről a Hegyháton.

Üdvözöljük Önt a Kneipp-Lounge-ban!

2012. 06. 12

Végre megérkezett a meleg és a napsütés, amely mindenkit vonz a szabadba. Ez a leginkább megfelelőbb pillanat a kellemes zenéhez és egy pihentető estéhez a szabad ég alatt. 

Hogyan válhat egy módszer márkává?

2011. 12. 19

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó...


Kneipp Németországban

A Kneipp kultúra gyökerei Bad Wörishofenből erednek. A város ma is központi hely a téma szempontjából.
Bad Wörishofen a Kneippkúrák egyik fontos helye és a második legnagyobb város a svábok lakta Unterallgäuban. Sebastian Kneipp papként tevékenykedett Bad Wörishofenben és innét kezdte terjeszteni a felismerését a víz gyógyító erejével kapcsolatban, ami a Kneipp-kúra alapja.  A világhírű, államilag is elismert Bad Wörishofen-i Gyógyfürdő ma is a Kneipp-tanok „mekkájaként” ismert, és központi szerepet tölt be a kikapcsolódásra, felüdülésre vágyók életében. Sebastian Kneipp három alapítványt is létrehozott Bad Wörishofenben: a Sebastianeumot (Papok házát), a Kinderasylt (Gyermekmenhelyet) és a Kneippianumot. Ez a három alapítvány azóta is az ő szándékainak szellemében működik és gyógyítja a beteg embereket. A Sebastian-Kneipp-Schule és a Sebastian Kneipp Akademie szintén Bad Wörishofenben működik. Ezek az intézmények fontos szerepet játszanak a Kneipp tanok oktatásában.
Németországban is van egy olyan Kneipp Szövetség, amely a kisebb szövetségeket fogja össze. Ez kb. 600 Kneipp Egyesület foglal magában Németországban. 160 000 fő feletti taglétszámával ez Németország legnagyobb privát egészségügyi szervezete. A Szövetség független és közhasznú.
Természetesen a Kneipp-Werke, ami piaci szemléletben is foglalkozik a Kneipp-pel, szintén Németországban működik.

Forrás: http://de.wikipedia.org/wiki/Bad_W%C3%B6rishofen ; http://www.kneippbund.de/