2. Térségi műhelyfoglalkozás

2013. 04. 03

Fórum a természetes gyógymódokról, az egészségmegőrző táplálkozásról a kneipp-i tanok jegyében; és közös ötletelés az egészségmegőrzés- és egészségturizmus lehetőségiről a Hegyháton.

Üdvözöljük Önt a Kneipp-Lounge-ban!

2012. 06. 12

Végre megérkezett a meleg és a napsütés, amely mindenkit vonz a szabadba. Ez a leginkább megfelelőbb pillanat a kellemes zenéhez és egy pihentető estéhez a szabad ég alatt. 

Hogyan válhat egy módszer márkává?

2011. 12. 19

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó...


Kneipp Aktiv Park

feltöltve: 2011-12-12 (12:00)

Ha valaki a közeli Ausztriában Kelet-Stájerországban kirándul, akkor érdekes műtárgyakra, gyermekjátékokra lehet figyelmes. Továbbá mezítláb sétáló, játszó és vízben járkáló, könyöklő családokkal találkozhat.

Ha figyelmesen körbenézünk, akkor kis táblákon útmutatásokat találhatunk ezekre - a nekünk furcsának tűnő - viselkedésekre.

A táblákon a Kneipp Aktiv Park feliratot olvashatjuk, amely 13 település közreműködésével jött létre Ausztriában.
Az egyedülálló parkokban a természeti kincseit kihasználva alakítottak ki olyan kirándulásra alkalmas helyeket minden korosztály számára, ahol akár gyalogosan, biciklivel is kalandozhatunk.
A különböző falvakban a kiváló konyhával rendelkező éttermek egészséges ételekkel várják a betérőket.
Kastélyok és várak, gyógyfürdők, forró források, bio élelmiszereket árusító üzletek, kézművesek, művészeti galériák, gyógynövény- és virág-ágyak, szőlő- és gyümölcs-kertek, pincészetek, múzeumok, és nem utolsó sorban a csodálatos templomok nyújtanak felejthetetlen élményeket.
Vendégházak, panziók kínálják szobáikat a hosszabb időre érkezőknek.

Magyarországon szállodák, szépségfarmok szolgáltatásai között találunk ugyan „kneipp fürdőket”, ezek azonban nem adják vissza a Kneipp-módszer valódi küldetését.
A szabadban kialakított láb és könyökfürdőt, patakokban, tavakban kialakított lábfürdőkkel pedig egyáltalán nem találkozhatunk. Jövő évtől azonban – a tervek szerint – már nem kell messzire utazni, hiszen a Vasi-hegyhát több településén is találkozhatunk ezzel a szolgáltatással.



További híreink: