2. Térségi műhelyfoglalkozás

2013. 04. 03

Fórum a természetes gyógymódokról, az egészségmegőrző táplálkozásról a kneipp-i tanok jegyében; és közös ötletelés az egészségmegőrzés- és egészségturizmus lehetőségiről a Hegyháton.

Üdvözöljük Önt a Kneipp-Lounge-ban!

2012. 06. 12

Végre megérkezett a meleg és a napsütés, amely mindenkit vonz a szabadba. Ez a leginkább megfelelőbb pillanat a kellemes zenéhez és egy pihentető estéhez a szabad ég alatt. 

Hogyan válhat egy módszer márkává?

2011. 12. 19

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó...


Hogyan válhat egy módszer márkává?

feltöltve: 2011-12-19 (11:34)

1890-ben Sebastian Kneipp megismerkedett egy würzburgi gyógyszerésszel, Leonhard Oberhäußer-rel, akinek közeli partnerei és barátai egyaránt meg voltak győződve arról, hogy a természetes módszerek jó hatással vannak az egészségre. A növényi kivonatok és a többi természetes összetevő alapján megalkották azokat a recepteket, amelyek még mindig irányadóak a termékek elkészítésénél.

Egy évvel később, 1891-ben adta a gyógyító saját örökségét, egész életen át gyűjtött tudását, ismereteit és tapasztalatait gyógyszerész barátjának, és munkatársainak kezébe. Ettől kezdve ő világszerte híres és megismételhetetlen emberré vált. Az átruházott jogok pedig lehetővé tették a gyógyszeripari és kozmetikai termékek és diétás élelmiszerek gyártását, fejlesztését és népszerűsítését, amelyek csomagolása az atya nevével, képével vannak ellátva.
1897-ig további termékbővítésre került sor. Az első természetes alapanyagú szer, amelyet a würzburgi Engel gyógyszertárban állítottak elő Kneipp nevével fémjelezve, székrekedés elleni tabletta volt. Hamarosan megjelentek a teák, a zöldséglevek, gyógynövény-porok, valamint az úgynevezett olajos kivonatok, illetve a "specialitások" (kész gyógyszerek): a Rozmaring bor, a Gyomorvigasz és a Flatuol. Sebastian Kneipp halála után Leonhard Oberhäußer folytatta a gyógyító- és ápoló termékek előállítását barátja receptjeinek felhasználásával és segítette a termékek ismertségének terjedését az ország határain túl is.
A cég azóta folyamatosan fejleszt, ami rendkívül fontos is számára, mivel Sebastian Kneipp gyógyító sikere is ezen alapult. Az új termékek hatékonyságát független tudományos intézetek vizsgálják. A díj, amelyet évente osztanak ki, jelzi az elkötelezettséget a tudomány iránt, valamint közvetíti a kutatómunkák új eredményeit a Kneipp terápia terén. Ma a Kneipp vállalat egy modern, nemzetközileg orientált tradicionális vállalat, jelentős fejlődési potenciállal, amely figyelembe veszi névadója és társ-alapítója jelentős örökségét és holisztikus filozófiáját is.
 

 

Forrás: http://www.kneipp.de/index.php?id=580
 



További híreink: